• Hondenmanden specialist!
  • Goedkope verzending!
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Niet goed, geld terug
Menu

Hondenriem koppelstuk nylon

Schrijf de eerste review van dit product

Kies een optie

* Verplichte velden

  • SSL Veilig winkelen & betalen
  • Retourneren binnen 14 dagen!
Hondenlijn Koppelstuk Nylon

Hondenriem koppelstuk nylon

Vanaf € 8,90

Vanaf € 7,49

Beschrijving

Deze nylon koppellijn is ideaal wanneer je twee honden tegelijkertijd wilt uitlaten. Hij is voorzien van een ring waardoor beide honden ruimte hebben aan de lijn. Ook is de koppellijn voorzien van twee musketonhaken waardoor je deze makkelijk kunt koppelen aan de halsband van jouw honden.

Specificaties:
  • Hoofdmateriaal: Nylon
  • Kleur: Zwart
Keuzehulp Hondenriem

Maakt het uit van welk materiaal de hondenriem gemaakt is?

Omdat het soms moeilijk te bepalen is voor welk materiaal hondenriem je moet gaan hebben we hieronder een overzichtje over wat de voor- en nadelen van de materialen zijn.

Kunstleer of echt leer?
Het gebruik van kunstleer heeft voor en nadelen. Ten opzichte van echt leer is kunstleer makkelijker schoon te houden, neutraal in geur, vormvast, kleurvast en goedkoper. Daarentegen is echt leer duurzamer, voelt het kwalitatief een stuk beter aan en is het minder gevoelig voor slijtage. Daarom is een echt leren bandje meestal wel een stukje duurder dan een kunstleren halsband.

Nylon
Nylon is licht in gewicht, droogt over het algemeen snel, is niet gevoelig voor schimmels en is sterk. Natuurlijk heeft het ook wat nadelen. Nylon heeft geen ademend vermogen en is UV-gevoelig.

Welke soort hondenriem kun je het beste nemen?

Er zijn veel verschillende soorten hondenriemen welke allemaal handig zijn in bepaalde situaties. Lees verder om erachter te komen welke hondenriem het beste past in jouw situatie.

Korte hondenriem
Als je vaak met de hond op drukke plekken komt waar je de hond graag zo dicht mogelijk bij je wil houden is een korte hondenriem geschikt voor jou. Let er wel op dat een hond tijdens een wandeling zijn of haar energie kwijt moet kunnen. Een korte hondenriem kan prima als je jouw hond los laat lopen in losloopgebieden. Kan de hond niet los? Dan is het misschien een idee om ook een lange hondenlijn erbij te nemen.

Lange hondenriem
Heb jij een hond die absoluut niet los kan lopen maar wil je wel graag dat hij of zij de ruimte krijgt? Dan is een lange hondenlijn een aanrader. Wel is het goed om voor tripjes naar drukke plekken ook een korte hondenriem aan te schaffen omdat een lange hondenlijn hier niet zo voor geschikt is.

Verstelbare hondenriem
Met een verstelbare hondenriem kun je de hond dicht bij je houden of wat meer ruimte geven. De verstelbare hondenriem gaan wel maar tot ongeveer maximaal 2 meter 40. Wil je jouw echt veel vrijheid geven dan is een lange hondenlijn erbij een aanrader.

Flexi hondenriem
Een Flexi hondenriem is een riem die uitrolt. Super handig! Ze gaan tot 8 meter lengte. Zo kun je ervoor kiezen om de hond dichtbij je te houden of de hond veel ruimte te geven. Heb jij geen zin om meerdere hondenriemen thuis te hebben liggen? Dan is een Flexi lijn de uitkomst.

Sliplijn
Een sliplijn geeft je meer controle over de hond waardoor je deze beter kunt sturen. Echter moet je wel heel goed weten hoe je om moet gaan met een sliplijn. Een sliplijn verstikt de hond namelijk wanneer deze trekt. Bij verkeerd gebruik van deze lijn kan de hond problemen krijgen met de nekwervels. Denk er dus goed bij na of je deze lijn wel nodig hebt en kijk goed hoe je deze moet gebuiken.

Aanleglijn
Een aanleglijn is heel erg makkelijk als je bijvoorbeeld op de camping staat. Je kunt de hond dan vastleggen zodat deze er niet vandoor kan gaan maar toch lekker z’n ding kan doen rondom de caravan of tent.

Jogginglijn
Hou je van joggen met de hond? Dan is een jogginglijn een artikel dat je niet kunt missen! Natuurlijk is dit geen hondenriem die je dagelijks gebruikt voor het normale uitlaatrondje.  

Koppellijn
Als je twee honden hebt is een koppellijn heel erg handig. Je hoeft dan namelijk niet moeilijk te doen met twee hondenriemen. Je verbindt de koppellijn aan de hondenriem en kunt op deze manier twee honden meenemen aan één hondenriem. Let er wel op dat de honden wel continu langs elkaar lopen en niet even hun eigen ding kunnen doen.

Beoordelingen